Nyheder
23 februar 2017

Nu er vi halvvejs mod at HTTPS-sikre hele internettet

I januar overskred antallet af HTTPS adresser for første gang HTTP adresserne. Det skriver Electronic Frontier Foundation
Henrik Vinther Torsdag, 23. februar 2017 - 14:38

For nyligt rapporterede Mozilla, at andelen af krypterede HTTPS-adresser nu stort set er på niveau med HTTP. Det skriver Electronic Frontier Foundation

»Med andre ord, så er vi halvvejs mod at sikre et internet mod aflytning, kapring af indhold, tyveri af cookies og censur – det, som HTTPS kan beskytte imod,« skriver EFF på deres hjemmeside.

Kilde: [Firefox Telemetry

(https://wiki.mozilla.org/Telemetry/FAQ#Telemetry_and_User_Control:_FAQ)]

Google Chrome kan bekræfte disse tal. I januar 2017 oversteg antallet af HTTPS adresser endda antallet af HTTP ifølge Googles egen Transparency Report. Google vil i år indføre, at Chrome-browseren automatisk vil advare folk, når en usikker forbindelse beder om eksempelvis login- eller kortoplysninger.

Der er dog stadig lang vej igen mod at kryptere hele internettet. Man kan kun benytte sig af en HTTPS forbindelse på sider, som understøtter det. Er man meget påpasselig med kun at besøge sikre forbindelser, kan man hente udvidelsen HTTPS Everywhere, som gør forbindelsen sikker på de sider, hvor det er muligt.

 

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør

version2-small.jpg
ingenioren-01.png
Partner