Nyheder
07 marts 2017

Omfattende huller i danske bankers digitale selvforsvar

Bankernes højrisiko-medarbejdere har ikke den nødvendige viden om, hvordan de skal opdage hackerangreb, lyder det i ny rapport. Der er plads til forbedringer, indrømmer Nationalbanken.

Bankernes højrisiko-medarbejdere har ikke den nødvendige viden om, hvordan de skal opdage hackerangreb, lyder det i ny rapport. Der er plads til forbedringer, indrømmer Nationalbanken.
Mads Lorenzen |  | Tirsdag, 7. marts 2017 - 8:49

To ud af tre nøglemedarbejdere i de største danske banker, realkreditinstitutter og betalings-selskaber får ikke special-træning i, hvordan de spotter angreb fra cyber-kriminelle på deres arbejdscomputer eller på nettet. Dermed lader de danske banker en vigtig flanke stå åben, lyder det i en rapport udarbejdet af Nationalbanken og Finanstilsynet. Det skriver dr.dk.

Læs også: BEC - Bankernes EDB Central - ramt af angreb med ransomware

»Hvis ikke man tager hånd om at uddanne medarbejdere og nøglemedarbejdere så kommer vi til at se angreb, der går ud over banker, realkreditselskaber og infrastrukturen i finanssektoren,« siger sikkerhedseksert fra DKCERT, Henrik Larsen.

Læs også: Danske Bank og Nets dropper samarbejde: Nu skal MobilePay konkurrere med mobilt dankort

Undersøgelsen viser også, at selv ikke almindelige medarbejdere i bankerne modtager den nødvendige undervisning. Omkring halvdelen af de 15 finansielle virksomheder, der har svaret, uddanner ikke samtlige medarbejder ei cybersikkerhed.

Undersøgelsen viser også, at det er de virksomheder, hvor cybersikekred er blevet prioriteret fra bestyrelses-plan, der er bedst rustede.

Læs også: Dansk Standard om kommende blockchain-standard: Alfa og omega at være med fra start

Annonce:
Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes i Danmark den 3. og 4. maj 2017. 60 udstillere, 5 konferencesale og mere end 80 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør

version2-small.jpg
ingenioren-01.png
Partner