Nyheder
01 maj 2017

20-årig dansker sigtet for databedrageri i millionklassen: Installerede malware på...

Man skal passe på, hvad man bruger offentlige computere til.
Mads Lorenzen | Mandag, 1. maj 2017 - 9:38

En 20-årig aarhusianer har fået 30 måneders fængsel for identitetstyveri af den groveste slags.

Den unge mand har ifølge stiften.dk installeret keyloggers på de lokale biblioteker. Dermed lykkedes det ham at lænse otte personers bankkonti for knap 1,8 millioner kroner.

Læs også: Beretning: To alvorlige cyberangreb mod Danmark i 2015 - det ene er hemmeligt

Keyloggers er forholdsvis simpel software, der registrerer alt, der indtastes på computeren. Efterfølgende har den unge mand kunnet forlade computeren og vente på, at en intetanende biblioteksbruger loggede på bibliotekets computer og brugte den til at logge ind på sin bankkonto, e-mail og så videre.

Læs også: Skilte keylogger kode ad og fandt frem til bagmands mail

På denne måde fik den unge mand adgang til både logins, kodeord og NemID-nøglekortoplysninger, som han kunne bruge til at hæve ofrenes penge.

Misbrugte identiteter

Derudover er den unge mand blevet dømt for at misbruge en af ofrenes identiteter, blandt andet til at optage lån for omkring 120.000 kroner. Han fik også udstedt et kreditkort i samme offers navn, som han nåede at hæve 55.000 kroner på.

Læs også: Sikkerhedseksperter kæder NSA-malware sammen med spiontrojaneren Regin

Det begyndte med identitetstyveri, hvorefter han tømte deres bankkonti, optog lån og i det hele taget havde fri adgang til at benyttes deres NemID, uden at de anede noget om det - før det var for sent.

Det er voldsomt groft, og der er også grunden til, at han får to et halvt års fængsel til direkte afsoning, siger anklager Rosa Pape.

 

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør

version2-small.jpg
ingenioren-01.png
Partner