Nyheder
02 oktober 2017

FBI må gerne hemmeligholde oplysninger om iPhone-hacking

FBI har nu rettens ord for, at oplysninger om hacking af Apples software i forbindelse med et terrorangreb ikke behøver at blive kendt i offentligheden.
FBI har nu rettens ord for, at oplysninger om hacking af Apples software i forbindelse med et terrorangreb ikke behøver at blive kendt i offentligheden.

Nina Errboe Mandag, 2. oktober 2017 - 10:39

FBI må gerne hemmeligholde oplysninger om, hvem der leverede software til at hacke en iPhone 5C i forbindelse med et terrorangreb i San Bernardino i 2015. Det afgjorde en føderal dommer lørdag, skriver Ars Technica.

Dommen betyder, at FBI nu hverken har pligt til at oplyse om leverandøren eller prisen for den omtalte software, som de amerikanske skatteborgere har været med til at finansiere.

Striden om iPhone-brugernes privatliv begyndte, da FBI kom i besiddelse af en iPhone fra en af de to terrorister, der skød og dræbte 14 mennesker i San Bernardino i december 2015. Her ville FBI tvinge Apple til at låse telefonen op og give adgang til spor i efterforskningen ved at slæbe selskabet for retten. Men inden en høring i marts 2016 annoncerede FBI, at de havde fået låst telefonen op gennem en tredjepart.

Den nuværende juridiske tvist begyndte, da de amerikanske medier Vice Media, USA Today og The Associated Press gik sammen om et sagsanlæg, hvor de krævede, at FBI udleverede navnet på leverandøren i henhold til The Freedom of Information Act. Det har retten nu underkendt med den begrundelse, at det vil bringe firmaet i højrisikozonen for at blive udsat for cyberangreb.

Den amerikanske dommer lagde desuden vægt på, at offentliggørelse af prisen vil kunne skade den nationale sikkerhed og indikere, i hvilket omfang FBI kan åbne krypterede enheder.

Der har tidligere været rygter om, at det er det israelske firma Cellebrite, som har leveret softwaren til den amerikanske efterretningstjeneste, skriver Ars Technica med henvisning til det israelske medie Yedioth Ahronoth.

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør

version2-small.jpg
ingenioren-01.png
Partner