Nyheder
09 januar 2018

WPA3 skruer op for trådløs sikkerhed

(Foto: Beebright, BigStock)

Både sikkerhed og privacy får fokus i det kommende WPA3-launch, der også lover bedre muligheder for at konfigurere IoT-enheder.
Onsdag, 10. januar 2018 - 5:13

Wi-Fi Alliance vil højne sikkerheden på trådløse netværk, når de i 2018 opdaterer en række krypteringer og indstillinger som en del af WPA3.

Gennem konfiguration, godkendelser og forbedret kryptering på tværs af alle enheder sikrer de en state of the art-beskyttelse, skriver Wi-Fi Alliance i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

Sikkerheden bliver bl.a. skruet op, så der stadig vil være robust sikkerhed, selvom brugere vælger kodeord, der ikke lever op til branchens standarder.

Det bliver samtidig lettere at konfigurere sikkerheden på »enheder med begrænset eller intet display«.

Der vil også være mulighed for at passe bedre på sit privatliv, da WPA3 tilbyder individualiseret kryptering.

Desuden vil WPA3 have en 192-bits security suite, der kan hjælpe myndigheder og industri med særligt høje sikkerhedskrav.

»Wi-Fi-teknologi kan leve i årtier, så det er vigtigt, at de hele tiden bliver opdateret, så de kan leve op til kravene fra industrien,« siger Joe Hoffman, SAR Insight & Colsulting, i pressemeddelelsen.

»Wi-Fi udvikler sig for at fastholde sit høje sikkerhedsniveau i takt med, at kravene stiger,« siger han.

I efteråret betød en usikkerhed i WPA2, at mange routere pludselig stod åbne over for angreb, der dog krævede, at en kriminel kunne være indenfor routerens senderadius.

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
Version2
Ingeniøren
Partner