Nyheder
25 april 2018

Hvem kigger i din journal? Tre regioner sylter patienternes ret til indsigt

Patienter fik ret til fuld log-adgang i deres patientjournal i 2007, men det er ikke ført ud i livet 
Kun to ud af fem danske regioner giver patienterne mulighed for at se, hvem der har slået op i deres elektroniske patientjournal, og hvornår opslaget er sket.
 
Den fulde log-adgang for alle patienter er således ikke ført ud i livet, selv om det faktisk blev et krav med en folketingsændring af sundhedsloven i 2007.
 
Derfor har ombudsmanden orienteret Folketinget om sagen.
 
»Der er tale om en teknisk og økonomisk meget kompliceret problemstilling, og jeg kan ikke på det foreliggende grundlag bedømme, om Sundheds- og Ældreministeriet i den forløbne tid burde have gjort mere for at gøre ordningen til virkelighed. Men der er i alle tilfælde tale om en væsentlig patientrettighed, som nu – mere end 9 år senere end tilstræbt – stadig ikke er realiseret. Jeg har derfor orienteret Folketinget, således at man er bekendt med sagen og eventuelt i politisk sammenhæng kan tage den op over for sundheds- og ældreministeren,« siger Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen.
 
Blandt de regioner, hvor patienterne har indsigt, er Region Hovedstaden og Region Sjælland, hvor Sundhedsplatformen netop giver denne mulighed.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
Version2
Ingeniøren
Partner