Nyheder
25 april 2018

Nintendo Switch-sikkerhedshul: Konsollen kan blive legeland for emulatorer og pirater

Et sikkerhedshul, der ikke kan patches, betyder, at Nintendos et år gamle konsol kan køre ulovlig software - uden at stille et eneste spørgsmål. Det kan derfor betyde, at konsollen bliver et slaraffenland for modificeringer og emulatorer. 
Nintendos nyeste konsol, Switch, har på blot et år solgt over 14 millioner enheder, men den har en fejl i, der ikke kan patches, må både Nintendo og Nvidia erkende. Fejlen skyldes en usikkerhed i den Nvidia-chip (Tegra X1), der er i konsollen, der lader brugeren sende kode direkte ind i systemet.
 
Det kan gøre spillekonsollen til et sted, hvor hackere kan hygge sig, skriver TechCrunch. Der er dog ikke tale om hackere, der er ude efter hverken penge eller data, men snarere folk der vil køre Super Nintendo-emulatorer eller Linux på spillekonsollen.
 
Svagheden har fået navnet Fusée Gelée - eller Frozen Rocket, og den blev først opdaget af fail0verflow. Det er en så alvorlig brist, at alle konsoller på markedet er ramt - og de kan ikke patches. Nintendo retter, hvad de kan, så de kommende enheder vil være immune.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
Version2
Ingeniøren
Partner