Nyheder
25 juni 2018

Europol arresterer 95 e-handelssvindlere for mere end 20.000 falske korttransaktioner

Rettet 26. juni kl. 07:41. Europol arresterede fra 4. – 15. juni 95 e-handelssvindlere i en politiaktion støttet af 28 lande, herunder Danmark.

Rettet 26. juni kl. 07:41. Europol arresterede fra 4. – 15. juni 95 e-handelssvindlere i en politiaktion støttet af 28 lande, herunder Danmark. Svindlerne har stået for over 20.000 korttransaktioner på stjålne kort for en samlet værdi af over 8 millioner euro, skriver Europol i en pressemeddelelse.

Mere end 200 huse er blevet gennemsøgt af politiet, som har konfiskeret elektroniske enheder, kortdata, penge og stoffer.

Læs også: Anmeldelser af svindel med nethandel tredoblet

Falske internetbutikker

Omkring 80 procent af kreditkortsvindel i dag foregår ifølge Europol på internettet.

Svindlerne opstiller internetbutikker, hvor alting sælges til halv pris. Når kunder foretager indkøb på hjemmesiden, bruger svindlerne stjålne kreditkort, købt på det såkaldte dark web, til at indkøbe varen.

Læs også: I dag er Black Friday: Højsæson for at snyde danskere på nettet

Køberen får sin vare, og svindlernes butikker har ofte tusindvis af glade anmeldelser fra kunder, som har fået dyre mærkevarer til en meget lav pris. Kunderne ved ikke, at deres egne kreditkortinformationer er blevet stjålet, og siden kan videresælges på dark web, eller bruges til det næste køb på svindlernes side.

Fortsat indsats

Europol vil følge op med en kampagne, som skal skabe bevidsthed om problemet med svindel i e-handel under hashtagget #BuySafePaySafe.

Ifølge Europol har deres efterforskning vist, at svindel med e-handel i høj grad er en del af den organiserede kriminalitet i Europa. Der er forbindelser til andre type kriminalitet på internettet som phishing og malwareangreb.

Aktionen markerer starten på adskillige efterforskninger, og Europol forventer at foretage flere anholdelser i de kommende måneder.

Af en tidligere version af denne artikel fremgik det at værdien af det kortrelaterede tyveri var på et milliardbeløb. Det skal være millioner. Redaktionen beklager.

Læs mere >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
Version2
Ingeniøren
Partner