Nyheder
26 marts 2019

EU-borgere trackes på massevis af hjemmesider fra det offentlige

Flere regeringer i EU tillader, at mere end 100 reklamevirksomheder – herunder Google og Facebook – tracker borgere i det skjulte, når de besøger hjemmesider fra den offentlige sektor i EU-lande.

Flere regeringer i EU tillader, at mere end 100 reklamevirksomheder – herunder Google og Facebook – tracker borgere i det skjulte, når de besøger hjemmesider fra den offentlige sektor i EU-lande.

Det skriver Financial Times.

Det er den danske analysevirksomhed Cookiebot, som har fundet trackere på officielle regeringshjemmesider i mere end 25 EU-lande. Trackerne registrerer både brugernes lokation, enhed og web-adfærd til videresalg for reklamevirksomheder.

Den franske regering ligger højest på listen over hjemmeside-trackere, hvor hele 52 forskellige virksomheder registrerede de besøgendes adfærd.

Læs også: Offentlige hjemmesider sladrer til Google og Facebook

Den danske undersøgelse har også haft fokus på hjemmesiderne for de europæiske sundhedsmyndigheder. Også her blev der fundet trackere på omkring halvdelen af de analyserede hjemmesider.

Ifølge undersøgelsen nævnes Google analytics i flere af hjemmesidernes privatlivspolitikker, men der bliver ikke skrevet noget om reklame-relaterede trackere.

Diego Naranjo er seniorrådgiver ved borgerrettighedsorganisationem European Digital Rights i Bruxelles. Til Financial Times siger han, at den danske undersøgelse rejser spørgsmålet om, hvorvidt de offentlige hjemmesider bryder med EU's egne databeskyttelsesregler, som trådte i kraft sidste år.

»Vi bliver nødt til at få en analyse fra EU's databeskyttelsesofficerer, der svarer på, om det her er holdbart i forhold til GDPR. Det her viser, hvor gennemtrængende og ødelæggende online reklame-tracking er, og det er noget, som skal ordnes,« siger han Diego Naranjo til Financial Times.

Læs også: Sparkede Facebook og Google af aarhus.dk: »Før var vi dem med sølvpapirshattene«

Læs mere >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
Version2
Ingeniøren
Partner