Nyheder
22 marts 2019

Facebook har opbevaret mellem 200 og 600 millioner passwords ukrypteret

»Vi har fundet ud af, at nogle brugeradgangskoder har været opbevaret i et læsbart format i vores interne datalagringssystemer.«

»Vi har fundet ud af, at nogle brugeradgangskoder har været opbevaret i et læsbart format i vores interne datalagringssystemer.«

Det er ordlyden i Facebooks blogindlæg fra i går, hvor de fortæller, at flere hundrede millioner passwords til Facebook-ejede tjenester som Facebook Lite, Instagram og Facebook selv har været opbevaret ukrypteret ved en fejl.

Ifølge The Verge blev svipseren oprindeligt opdaget af Krebs on Security.

Facebook understreger i deres blogindlæg, at adgangskoderne aldrig har været synlige for nogen udenfor Facebook, og at »de endnu ikke har fundet beviser for«, at nogen internt har misbrugt dem.

Men 20.000 medarbejdere har haft adgang til filerne, og mindst 2000 Facebook-ansatte har også søgt i filerne med adgangskoderne i plain text, men det fremgår ikke hvorfor, skriver The Verge.

Facebook vil nu kontakte de brugere, hvis passwords har været omfattet af den ukrypterede lagring. Men brugerne vil ikke blive påkrævet at ændre deres password.

Læs mere >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør
Version2
Ingeniøren
Partner