Schrems II - en diamant med mange facetter
to 1 oktober | 13:30 - 14:15
Online
De fleste har nok hørt om EU-Domstolens afgørelse fra juli måned, og sagen er også en af mest skelsættende sager vedrørende databeskyttelse nogensinde. Årsagen hertil er, at sagen har utroligt mange lag og perspektiver, lige fra det idealistiske, det menneskeretlige, det det politiske og ikke mindst det praktiske. Sagen er således relevant for alle danske myndigheder, virksomheder og foreninger, og vi "bør" alle gøre noget for at efterleve dommen. Spørgsmålet er bare hvad, og dette gives der et bud på i dette oplæg.
test
Privacy, Compliance, Governance & Risk Management
Speaker
Jesper Løffler Nielsen
associeret partner, advokat (L), Ph.D.
Mit primære speciale, og min passion, er juridiske spørgsmål relateret til moderne teknologi.

I mit virke som advokat bruger jeg bl.a. min tid på at rådgive om udarbejdelse af IT-kontrakter, persondata, cybersikkerhed, rettighedsspørgsmål ifht. software, og ikke mindst rådgivning om diverse former for nye teknologier såsom cloud, Big Data, AI, robotter, droner mv.

Udover det praktiske perspektiv arbejder jeg også med IT-retlige problemstillinger fra et mere teoretisk perspektiv, herunder i form af artikler og en PhD-afhandling skrevet i perioden 2013 til 2016. Jeg har således bl.a. beskæftiget med de udfordringer der opstår, når et konservativt og langsommeligt retssystem forsøger at følge med den hastige teknologiske udviking.

Jeg har også pt. en log på Version2, hvori jeg løbende skriver om emner i spændingsfeltet mellem teknologi og jura:

https://www.version2.dk/blogs/jesper-loffler-nielsen